פטריות פורטבלו גדולות, בשרניות וטריות – כמספר הסועדים, או כמה שרוצים
למרינדה:
1 כוס שמן זית
כמה שיני שום כתושות (במקרה הזה פרסתי גבעול של שום ירוק)
חופן נדיב מאוד של עלי תימין טריים
מלח לפי הטעם (אני ממליצה לשים בנדיבות)
קצת פלפל שחור
קצת פפריקה מתוקה
1-2 כפות סילאן
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי המרינדה.
2 מסירים את רגלי הפטריות.
3 מברישים את הפטריות בנדיבות במרינדה משני הצדדים, ומניחים על המנגל כשהחלק הפנימי (איפה שהייתה הרגל) כלפי מעלה. אחרי כמה דקות הופכים, ומשאירים לעוד 2-3 דקות או עד שהפטרייה מפסיקה להיות ספוגית והופכת לבשרנית.
* חשוב לא להרוג אותן לגמרי, שלא יהפכו לסוליה או יצטמקו לחלוטין.