המצרכים (6 מנות):לקציצות:
לציפוי:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מגרדים בפומפייה דקה את הבצל, הקישוא, תפוח האדמה והגזר, ומעבירים לקערה יחד עם הבשר הטחון. קוצצים דק את הפטרוזיליה ומוסיפים גם אותה. 2 משרים את פרוסות הלחם במים ל-2 דקות, סוחטים היטב ומפוררים אל הקערה. מוסיפים גם את האורז, המלח והפלפל ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. 3 טורפים את הביצים בקערה אחת, ומפזרים את הסולת בשנייה. מחממים את השמן בגובה 1 ס"מ במחבת רחבה. 4 בידיים רטובות, יוצרים קציצות בגודל אגוז מלך ופוחסים אותן מעט. טובלים בביצה ואח"כ בסולת ומטגנים אותן עד להזהבה בשמן הרותח, משני הצדדים, ומניחים בצד על צלחת עם נייר סופג. 5 מכינים את הרוטב: בסיר רחב מחממים את שמן הזית ומוסיפים את התבלינים. מוסיפים את המים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. 6 מסדרים את הקציצות בצפיפות בסיר עם הרוטב, כך שהנוזלים מכסים את הקציצות כמעט כליל, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-45 דקות. מדי פעם יוצקים מהרוטב על גבי הקציצות בעזרת כף (הנוזלים יספגו בקציצות וירככו את האורז והקציצות יתפחו מעט). >> על מה אתם חייבים להסתכל בסופר כשאתם קונים עוף? >> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך" |