1 מערבבים את הקוסקוס בקערה בינונית עם 3 כפות מים רותחים. ממתינים 5 דקות. מאווררים-מפרידים לפירורים דקים בעזרת מזלג.
>> מתכונים לשבועות
2 מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית בשמן זית.
3 מסירים מהעגבניות את הכיפות ושומרים בצד. בעזרת כפית וסכין קטנה מוציאים את תוכן העגבניות לקרש חיתוך. קוצצים ומעבירים, ללא הנוזלים והגרעינים, לקערה עם הקוסקוס. מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים קלות.
4 ממלאים את העגבניות במלית ומסדרים בתבנית. מזלפים כפית שמן זית על המלית של כל עגבנייה, ומניחים מעל פרוסת מוצרלה ועלה בזיליקום. מכסים בכיפות ששמרנו. מזלפים עוד 2 כפות שמן זית.
5 אופים כ-40 דקות עד שהעגבניות מזהיבות. מגישים חם.
* אפשר להכין את הממולאים יומיים מראש ולשמור בקירור. סמוך להגשה מחממים ב-180 מעלות כ-15 דקות.