אוכל
אוכל
מרקים

מרק עדשים ועוף

למרק המהמם שלפניכם יש את האיכויות של מרק עדשים סמיך ומשביע, יחד עם אלו של מרק עוף בשרני וטעים להשתגע. דוגרי? איך לא חשבנו על השילוב הזה קודם

|mako אוכל| פורסם11:23
מרק עדשים ועוף (צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל)
צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל
Rating:4.575reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • כוס עדשים ירוקות
  • 350 גרם חזה עוף, בלי עצמות ובלי עור
  • 8 כוסות ציר עוף (או מים עם אבקת מרק)
  • בצל, קצוץ דק
  • 2 בצלים ירוקים, קצוצים דק
  • רבע כוס עלי כוסברה קצוצים דק
  • עגבנייה קצוצה דק
  • כפית אבקת שום
  • כפית כמון
  • רבע כפית פפריקה

אופן ההכנה:

1משרים את העדשים במים למשך לילה.

2מסננים את העדשים ומעבירים לסיר גדול. מוסיפים את העוף והציר ומביאים לרתיחה.

3מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות, או עד שהעוף מבושל לגמרי.

4מוציאים את חזה העוף ומניחים בצלחת בצד. מפרקים אותו לרצועות דקיקות.

5מוסיפים לסיר את הירקות הקצוצים והתבלינים ומבשלים על אש נמוכה עוד 30 דקות.

6טועמים את המרק ומתקנים תיבול. מוסיפים את רצועות העוף ומגישים חם.

*נטע-חן ליבנההיא דיאטנית קלינית ומאמנת להרזיה והצלחה, מייעצת לירידה במשקל ולאורח חיים בריא ובעלת קליניקה פרטית בתל אביב. מאמינה שאפשר לאכול טעים ולרדת במשקל, ללא פשרות.

>> בפעם שעברה הכנו מג'דרה מטריפה

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il