
מרק שעועית וגרונות הודוזוכרים את אלקנה, הבשלן הכבאי מהעונה הראשונה של "מאסטר שף"? אז הוא הכיר לנו את המרק הזה, ומאז ועד היום - יותר מ-10 שנים! - אין חורף שאנחנו לא מכינים אותו![]() צילום: Igor Dutina, shutterstock |
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1לוקחים סיר גדול וממלאים במים עד שלושת-רבעי הגובה. מביאים לרתיחה. 2שוטפים את גרונות ההודו ומוסיפים לסיר. 3קוצצים את השום לפרוסות ומוסיפים לסיר. 4קוצצים את עלי הסלק לרצועות בעובי 1 ס"מ ואת הגבעולים לקוביות קטנות, ומוסיפים לסיר. 5מקלפים את הלימון, מוצאים פלחים ומוסיפים לסיר. 6עושים חתכים בפלפל החריף ומוסיפים אותו לסיר בשלמותו. 7חותכים את העגבניות לפלחים ומוסיפים לסיר. 8מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-3 שעות, עד להתרככות של הגרונות. 9מוסיפים את פחיות השעועית (כולל הרוטב) ואת רסק העגבניות ומערבבים טוב. 10מתבלים, ומבשלים עוד שעה על אש קטנה. 11מכבים את האש, קוצצים את הכוסברה ומוסיפים. *הצעת הגשה: מוציאים מלחם ישן את התכולה, מייבשים בתנור עם שמן זית ותבלינים וטובלים במרק. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |