
קנלוני במילוי תרד וגבינותמאפה איטלקי קלאסי של צינורות פסטה במילוי פרמזן, ריקוטה ותרד![]() צילום: נלי שפר, יחסי ציבור |
המצרכים (6 מנות):
למילוי
לרוטב בשמל
אופן ההכנה:1מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). 2המילוי: מפשירים את התרד, סוחטים בין כפות הידיים וקוצצים גס. 3ממסים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל והשום ומאדים כ־3 דקות. מוסיפים את התרד הקצוץ, מאדים 3 דקות נוספות, ממליחים ומפלפלים. מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומקררים. מערבבים אל תוך התערובת את 2 סוגי הגבינה. 4ממלאים את הקנלוני בתערובת (הכי קל בעזרת שק זילוף חד־פעמי. קונים בחנויות לכלי בישול ואפייה) ומניחים אותם זה בצד זה בתבנית חסינת חום מלבנית או מרובעת ב־2 שכבות. 5מכינים את הבשמל: ממסים את החמאה בסיר קטן. כשהיא מבעבעת, מוסיפים את הקמח ומערבבים במרץ דקה או שתיים. מוסיפים את החלב והשמנת, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מבשלים ומערבבים במטרפה עד שהרוטב רותח ומסמיך. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את גבינת הפרמזן.ְ 6יוצקים את הרוטב אל התבנית לאט לאט, כך שיחלחל אל בין הקנלוני ויכסה אותם. מכניסים לתנור ואופים 40-30 דקות, עד שפני המאפה שחומים ומבעבעים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |