אוכל
אוכל
פסטות

ניוקי בורגניון ביין קברנה סוביניון

תבשיל עשיר של בשר וירקות שורש בליווי ניוקי תפוחי אדמה

|| פורסם09:41
ניוקי בורגניון ביין גולן קברנה סוביניון (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:57reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 1 נתח פולקה (פלש פילה), נקי וחתוך לקוביות גדולות (4 ס"מ X 4 ס"מ)

  • 10 בצלי שאלוט קלופים
  • 4 גזרים גדולים חתוכים גס
  • 4 ראשי שומר נקיים ופרוסים לרבעים
  • 10 שיני שום
  • 5 גבעולי סלרי שטופים (ללא עלים), חתוכים גס
  • 2 – 3 גבעולי רוזמרין
  • 2 ליטר ציר בקר
  • 1 בקבוק יין גולן קברנה סוביניון
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות מלח גס
  • 2 כפות פלפל גרוס

לניוקי

  • 1 קג' תפוח אדמה מקולף ומבושל

  • 2 חלמונים
  • מלח
  • קמח

אופן ההכנה:

1בסיר כבד, על אש גבוהה, מטגנים את הבשר מכל הצדדים ומוציאים.

2מוסיפים את כל הירקות ומטגנים עד שהם מתחילים לקבל צבע זהוב.

3מחזירים את הבשר ומוסיפים את היין. מביאים את היין לרתיחה, מוסיפים ציר בקר, מלח, פלפל, סוכר ורוזמרין.

4מבשלים כ–5 דקות, מכסים בנייר כסף, מעבירים לתנור ב-180 מעלות למשך כשעתיים.

5מוציאים מהתנור, טועמים ומשלימים תיבול עם מלח ופלפל לפי הצורך.

להכנת הניוקי:

1לאחר בישול תפוח האדמה מרסקים כמו פירה ומייבשים בתוך הסיר מעל להבת גז עד לאיבוד רב הנוזלים.

2מוסיפים 2 חלמונים ומלח. מוסיפים קמח ולשים עד קבלת בצק רך אך לא דביק. יוצרים נקניקים ארוכים ולחותכים לניוקי בגודל 2 – 3 ס"מ.

3מבשלים בסיר עם מי מלח עד שהניוקי צפים, מוציאים עם כף מחוררת. ניתן גם לטגן במחבת עם מעט שמן זית, עד לקבלת גוון זהוב.

4להגשה שמים מצקת או שתיים מהתבשיל ומפזרים מעל את הניוקי.

באדיבות פסטיבל ירדן וינטאג' 2010, פסטיבל בינלאומי ליין וגורמה (28-29 באפריל, יקבי רמת הגולן).

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il