
המצרכים (4 מנות):
לניוקי
אופן ההכנה:1בסיר כבד, על אש גבוהה, מטגנים את הבשר מכל הצדדים ומוציאים. 2מוסיפים את כל הירקות ומטגנים עד שהם מתחילים לקבל צבע זהוב. 3מחזירים את הבשר ומוסיפים את היין. מביאים את היין לרתיחה, מוסיפים ציר בקר, מלח, פלפל, סוכר ורוזמרין. 4מבשלים כ–5 דקות, מכסים בנייר כסף, מעבירים לתנור ב-180 מעלות למשך כשעתיים. 5מוציאים מהתנור, טועמים ומשלימים תיבול עם מלח ופלפל לפי הצורך. להכנת הניוקי: 1לאחר בישול תפוח האדמה מרסקים כמו פירה ומייבשים בתוך הסיר מעל להבת גז עד לאיבוד רב הנוזלים. 2מוסיפים 2 חלמונים ומלח. מוסיפים קמח ולשים עד קבלת בצק רך אך לא דביק. יוצרים נקניקים ארוכים ולחותכים לניוקי בגודל 2 – 3 ס"מ. 3מבשלים בסיר עם מי מלח עד שהניוקי צפים, מוציאים עם כף מחוררת. ניתן גם לטגן במחבת עם מעט שמן זית, עד לקבלת גוון זהוב. 4להגשה שמים מצקת או שתיים מהתבשיל ומפזרים מעל את הניוקי. באדיבות פסטיבל ירדן וינטאג' 2010, פסטיבל בינלאומי ליין וגורמה (28-29 באפריל, יקבי רמת הגולן). ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |