יש לרחוץ היטב את הבזיליקום, להפריד את העלים ולייבשם במייבש חסה.
במעבד מזון נטחן את עלי הבזיליקום יחד עם שיני השום, הצנוברים ושמן הזית עד להיווצרות ממרח פסטו.
בזמן שהלינגוויני מתבשל במים עד למצב אל-דנטה, במחבת גדולה נחמם 2 כפות שמן זית, נוסיף 100 גרם ממרח פסטו ונטגן קלות במשך 3 דקות. נוסיף למחבת שמנת לבישול, ונתבל במלח ופלפל שחור גרוס, ונבשל את הרוטב על אש קטנה, עד שהפסטה מוכנה.
כשהפסטה מוכנה, נסנן אותה, נוסיף למחבת ונערבב היטב. נטעם ונתקן תיבול מלח ופלפל על פי הצורך. נעביר את הפסטה לצלחת הגשה ונפזר מעל את הצנוברים הקלויים.