אוכל
אוכל
פסטות

אטריות אורז מטוגנות קריספי

מנה אסייתית מצוינת של רות סירקיס

|"מאסיה באהבה", הוצאת ר. סירקיס| פורסם14:33
אטריות אורז מטוגנות קריספי (צילום: יונתן בלום,  יחסי ציבור )
צילום: יונתן בלום, יחסי ציבור
Rating:3.618reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (3 מנות):

  • 200 גרם אטריות אורז דקות מאוד
  • שמן לטיגון עמוק

רוטב פיקנטי:

  • 2 כפות רוטב שעועית סויה צהוב סמיך
  • 2 כפות סוכר דמררה
  • שליש כוס מי תמרינד או חומץ אורז
  • 1 עד 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק (או לפי הטעם)
  • 100 גרם טופו, חתוך לקוביות 1 ס"מ
  • 200 גרם חזה עוף ללא עור, חתוך לרצועות קטנות
  • 1 בצל קטן, קצוץ

קישוט:

  • רצועות דקות של החלק הירוק של בצל ירוק
  • פרוסות לימון ירוק

אופן ההכנה:

1מתחילים בערבוב רוטב השעועית הצהוב והסמיך עם הסוכר, מי התמרינד או חומץ האורז ורוטב הצ'ילי. שומרים בצד.

2טיגון האטריות: מחממים את השמן בווק ומטגנים את אטריות האורז, בכמה מחזורים, 15 עד 20 שניות בכל פעם, עד שהאטריות תופחות. מוצאים לצלחת גדולה ומתחילים בטיגון המחזור הבא. חשוב להשגיח שלא ישחימו מדי.

3מטגנים את קוביות הטופו בשמן העמוק שבווק, עד שיקבלו מעטה זהוב מכל הצדדים. מוציאים ומניחים על מגבות נייר.

4מוציאים את מרבית השמן מהווק ומשאירים בו רק כ-2 כפות. מטגנים את הבצל הקצוץ 2 דקות. מוסיפים את רצועות העוף ומקפיצים בווק עד שצבען משתנה. מחזירים את קוביות הטופו לווק.

5מוסיפים לווק את תערובת הרטבים ומבשלים 3 דקות תוך ערבוב. טועמים. הטעם צריך להיות פיקנטי ומעט מתקתק.

6סיום המנה: שמים חצי מהאטריות המטוגנות בשולי קערת הגשה. את שאר האטריות מוסיפים לרוטב ומערבבים בעדינות. מעבירים את המנה למרכז הקערה.

7מקשטים בבצל הירוק ובפרוסות לימון ירוק. מגישים מיד.

הערות:

* אם מכינים בבית מי תמרינד – משרים 3 כפות עיסת תמרינד במים ואז מסננים. לחלופין משתמשים במי תמרינד מבקבוק.

* אפשר להכין גרסה צמחונית של המנה ללא העוף: מכפילים את כמות הטופו ומוסיפים נבטים סיניים.

*גם אטריות קמח חיטה טריות (ולא אטריות מיובשות מהשקית) מתאימות לטיגון. אבל הן לא מתפצפצות כל כך יפה כמו אטריות אורז.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il