
היתרון של רטטוי בתנור הוא שהוא נותן כבוד לכל ירק, ממצה את הטעמים ומשאיר את הירקות בקוביות יפות. מנה זו נולדה בתקופת הסגר, מתוך מחשבה לשלב בין ירקות צלויים לפסטה מבושלת. אוריקטה (בתרגום חופשי: אוזניים קטנות) היא צורת פסטה מיוחדת, שמגיעה מחבל פוליה ומתאימה במיוחד למתכון זה. המצרכים :לתבנית 30 על 40 ס"מ:
אופן ההכנה:1משמנים את התבנית בשמן זית ומחממים תנור ל-220 מעלות. 2מערבבים בתבנית את הכרישה, הבצל, החציל, הפלפל ועגבניות השרי. הפסטה מצטרפת|צילום: מיכל רביבו, געגועים לאיטליה3ממליחים במלח גס ומפלפלים, מוסיפים עוד מעט שמן זית ומכניסים לתנור לצלייה של 10 דקות. 4מוסיפים לתבנית את היין, הפולפה והזוקיני, מערבבים היטב ומחזירים לתנור ל-20 דקות נוספות. 5בינתיים מבשלים את הפסטה במים רותחים ומומלחים, על פי הוראות היצרן. 6מוציאים את הירקות מהתנור, מוסיפים את עלי האורגנו ואת הפסטה החמה ומערבבים. 7מגררים פרמזן מעל הכל ומגישים חם. אוריקטה עם רטטוי בתנור|צילום: מיכל רביבו, געגועים לאיטליההמתכון הוא סנונית ראשונה מתוך ספר הבישול המתהווה בימים אלה "געגועים לאיטליה", של השף מנה שטרום, שיכלול יותר מ-100 מתכונים בתיבול זיכרונות מארץ המגף. רוצים לתמוך בהוצאת הספר?תוכלו לעשות את זה כאן ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |