1 מכינים פירה: מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים לגמרי, מסננים ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים מזולה ומלח ומועכים בעזרת ממחה ידני עד שנוצרת עיסה חלקה ורכה.
2 במקביל לבישול תפוחי האדמה מחממים במחבת רחבה שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר והשום ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים צנוברים, מלח, פלפל ובהרט ומטגנים קלות. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת. מורידים מהאש.
3 מרכיבים את הפשטידה: בתבנית פיירקס מאורכת או מרובעת גדולה מורחים שכבה ראשונה ועבה של פירה בצורה אחידה.
4 מפזרים מעל שכבת הפירה את הבשר הטחון, ומעל (לחובבים) שכבה של כרוב כבוש מסונן היטב.
5 משטחים הכל ומורחים בעזרת מרית את שארית הפירה.
6 אופים כ-30 דקות בחום של 180 מעלות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!