רטטוי עם בשר טחון ברוטב עגבניותיפה מבחוץ, עסיסי מבפנים, ממלא את הבית בריח רוזמרין ותימין ואת הלב בשמחה, ומתאים פיקס לארוחה המפסקת שמתחוללת עלינו בסוף השבוע. טיפ שלנו: השתדלו להכין אותו בתבנית פיירקס שקופה, שתוכלו להשוויץ בשכבות
רחלי קרוט
| mako אוכל
| פורסם 26/09/17 07:03
צילום: רחלי קרוט, mako אוכל |
המצרכים :לתבשיל הבשר:
לירקות:
אופן ההכנה:1 מכינים את שכבת הבשר: מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 חותכים את העגבנייה לקוביות. 3 מחממים שמן זית בסיר רחב וצורבים את הבשר עד שהוא משנה לגמרי את צבעו. מוסיפים את קוביות העגבנייה, רסק עגבניות ואת כל התבלינים ומערבבים היטב. מבשלים במשך 15 דקות. 4 בינתיים פורסים את הזוקיני, החציל, הבצלים והעגבניות. 5 חוצים את ראש השום לרוחבו. 6 מרכיבים את המנה: מעבירים את תבשיל הבשר לתחתית התבנית. מסדרים מעל, בצורת רעפים חופפים, את הירקות ומניחים באמצע את ראש השום החתוך. מזלפים על השום והירקות שמן זית ומפזרים תימין ורוזמרין. 7 אופים במשך 30-35 דקות או עד שהירקות מתרככים (הבשר למטה כבר מבושל בכל מקרה), ומגישים. הערות ושדרוגים: * מומלץ להמתין רבע שעה אחרי האפייה ולפני ההגשה, כדי שהנוזלים שהגיעו מהבשר ומהירקות יירדו למטה ויהפכו את הבשר לעוד יותר עסיסי. * נשארו לכם פרוסות חציל/עגבניות/זוקיני/בצל? חותכים הכל לקוביות ומטגנים בסיר (אפשר להוסיף גם צ'ילי ושום). כשהירקות מתרככים מוסיפים קופסת שימורים אחת של עגבניות מרוסקות, מלח ופלפל ומבשלים במשך חצי שעה. התבשיל הזה נהדר כבסיס לשקשוקה, ככה לבד עם לחם טרי ואפשר אפילו לשדך אותו לפסטה או פתיתים. >> לכל מתכוני החג* אם תמצאו זוקיני צהוב - הוא ממש נהדר כאן ויוסיף עוד צבע. |