1 משמנים נייר אפייה בשמן זית, מניחים את טבעות החציל ומשמנים גם אותן, ממליחים ומפלפלים.
2 אופים בתנור חומם מראש ל-200 מעלות עד לריכוך החצילים, כ-15 דקות.
3 במחבת רחבה/סיר מטגנים בשמן זית את הבצל עד לשקיפות.
4 מוסיפים בהדרגה את הבשר הטחון (על מנת לא להוריד את חום המחבת בבת אחת).
5 לאחר בישול הבשר מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה (ניתן ואף מומלץ להוסיף גם תבלינים יבשים לטעמכם כמו: כמון, זרעי כוסברה, כורכום, פפריקה, הל, ציפורן, סומק וכד').
6 בקערה נפרדת מערבבים את הטחינה עם המים, הלימון וכפית מלח.
7 טוחנים בבלנדר ידני את העגבניות, השום ומעט מלח ופלפל שחור.
8 מסדרים בתבנית חסינת אש (בגובה 5 ס"מ לפחות ובאורך 25 ס"מ) שכבת חצילים, שכבת בשר (יש להדק קלות את הבשר), שכבת רסק עגבניות ושכבה של טחינה.
9 חוזרים על פעולה זו פעמיים, כך שבסופו של דבר תהיה טחינה בחלק העליון.
10 מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה.