אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קציצות בקר ברוטב בצל מקורמל וערמונים

זו הולכת להיות אחת ממנות החג הטעימות על השולחן: קציצות רכות-רכות שנמסות בפה, מבושלות ברוטב עשיר ומתקתק של בצל מקורמל וערמונים. יהיה לכם מזל גדול אם יישאר משהו ליום שאחרי

|mako| פורסם11:33
Rating:4.250reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (20 מנות):

ל-20 קציצות:

  • חצי קילו בשר טחון
  • 1 בצל, מגורר
  • חצי תפוח אדמה, מגורר
  • חצי כוס של מפורר (ללא הקשה) או 3-4 כפות גדושות פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • רבע פלפל אנגלי טחון

לציפוי:

  • חצי כוס קמח
  • 2 ביצים
  • שמן

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • 4-6 בצלים, פרוסים
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • 2 עלי דפנה או טימין
  • 2-3 שקיות ערמונים
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 וחצי כוסות מים
  • מלח, לפי הטעם
  • 1 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 פלפל שאטה (לא חובה)

אופן ההכנה:

כל המנות העיקריות לחג

והנה 30 מתכונים הכי חגיגיים לעוף

כל המתכונים לראש השנה

1מכינים את הקציצות: שמים בקערה בשר טחון, בצל, תפוח אדמה, לחם או פירורי לחם, ביצה ותבלינים (מלח, פלפל שחור, פלפל אנגלי). מעסים מעט עם הידיים עד לקבלת תערובת אחידה.

2מגלגלים לכדורים עם הידיים ומועכים אותם מעט.

3טובלים את הקציצות בקמח, ולאחר מכן בביצה הטרופה.

4מחממים שמן במחבת בינונית. השמן צריך להיות יחסית עמוק. מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה בלבד (הקציצות ימשיכו להתבשל ברוטב).

5מוציאים לצלחת עם נייר סופג.

6מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר סוטאז'. מוסיפים את פרוסות הבצל ומתחילים לקרמל על אש קטנה. חשוב לערבב כל כמה דקות. כשהבצל מעט נדבק לתחתית הסיר מוסיפים רבע כוס מים ומערבבים (ככה הוא יתקרמל ולא יישרף).

7לאחר שהבצל שחום ומקורמל היטב מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים.

8כשהסיר מבעבע טועמים ומתקנים את התיבול אם צריך. מכניסים פנימה את הקציצות. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה.

** אפשר לוותר על שלב הטיגון ולבשל את הקציצות ישירות ברוטב. במקרה כזה אין צורך לצפות אותן. מעבירים ישר לסיר עם הרוטב המבעבע ומבשלים.

לעוד מתכונים מעוליםממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב

או בטיקטוקהמהמם שלה

קציצות חגיגיות ברוטב ערמונים. כמה טעםקציצות חגיגיות ברוטב ערמונים. כמה טעם|צילום: יעל קצבקציצות חגיגיות ברוטב ערמוניםקציצות חגיגיות ברוטב ערמונים. עם רוטב כזה ילקקו את הצלחות|צילום: יעל קצבקציצות חגיגיות ברוטב ערמוניםקציצות חגיגיות ברוטב ערמונים. אל תבנו על שאריות|צילום: יעל קצב

בתיאבון!

תגיות:קציצות
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il