1 מערבבים את חומרי הבצק יחד, לשים לבצק אחיד ומתפיחים כחצי שעה.
2 טוחנים את כל חומרי הפלאפל במטחנה לעיסה אחידה.
3 מערבבים את חומרי המילוי, יוצרים קציצות בידיים, ממלאים וסוגרים. מטגנים ומניחים במסננת.
4 מכינים מי סוכר מ-2 כפות סוכר וכוס מים. מחלקים את הבצק לשניים, ומעצבים צורת בייגלה מוארך. מרטיבים במי סוכר בנדיבות ופזרים מלמעלה המון שומשום. אופים ב-200 מעלות 20 דקות.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.