המצרכים (2 מנות):לבצק:
לציר:
למילוי:
לדג:
אופן ההכנה:1 מכינים את הפסטה: לשים את כל מצרכי הפסטה יחד בקערה עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. עוטפים בניילון ומניחים בצד לרבע שעה. 2 מכינים את הציר: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את כל שאר המצרכים כולל העצמות וללא הזעפרן והחמאה ומטגנים כמה דקות. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי ומבשלים 45 דקות עם מכסה (או 20-30 דקות בסיר לחץ). 3 מכינים את המילוי: במעבד מזון קוצצים את כל מצרכי המילוי. מתבלים במלח ופלפל (אפשר גם להוסיף חלבון ביצה שיקשור הכל יחד). 4 במכונת פסטה מרדדים את הבצק בחלקים. מתחילים בעובי הכי גדול ויורדים בהדרגה עד הכי דק. 5 קורצים עיגולים מהבצק עם חותכן עוגיות. 6 מניחים כפית מילוי בכל עיגול, סוגרים לחצי ומקפלים. 7 מסננים את הציר שבישלנו לתוך סיר קטן, מרתיחים, מתקנים תיבול, מוסיפים זעפרן וקצת חמאה ומבשלים בתוכו את הכיסוני בצק עד שהם צפים. 8 מטבלים את פילה הדג במלח ופלפל. 9 מחממים במחבת שמן זית ומטגנים את הדג על צד העור עד שקריספי, הופכים לחצי דקה לצד השני. 10 בצלחת ממלאים ציר ורביולי. מניחים את הדג מעל ומטפטפים לימון. ![]() |