1 שמים בסיר עם מים את כל הירוקים ואת עצמות הדג. מתבלים בפלפל ומלח ומביאים לרתיחה.
2 מחממים במחבת שמן זית עם 2-3 פלפלים ירוקים ושום. מטגנים בחום נמוך ולאחר כ-10 דקות מוסיפים לסיר המים.
3 מבשלים את תכולת הסיר על אש קטנה במשך חצי שעה עד שלוש שעות. כמה שיותר - יותר טוב.
4 מסננים את תכולת הסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים בסיר את הפסטה כ-7 דקות, עד לרמת אל דנטה.
5 מטגנים שום ופלפלים חריפים בשמן זית, מוסיפים את הפסטה המוכנה ופטרוזיליה קצוצה. כשהמחבת מתחממת מחדש (לאחר הוספת כל המרכיבים) יוצקים מעט מציר הבישול ומערבבים עד אידוי. חוזרים על הפעולה פעמיים.
6 מגישים עם מעט מאוד מציר הבישול.
מתכוני מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.