1 מעבדים בפולסים במעבד מזון את כל חומרי הבצק מלבד המים, עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את המים, והופכים בכמה שניות לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
2 חוצים את בצלי השאלוט לרוחבם. במחבת ממיסים חמאה, סוכר, תימין ומלח, ומניחים את הבצלים על המחבת עם החלק החתוך כלפי מטה. מקרמלים ומוסיפים את המים.
3 מוציאים את הבצק מן המקרר, מרדדים לעלה בעובי כ-2 ס"מ, ומכסים את הבצלים.
4 אופים כחצי שעה ב-180 מעלות והופכים.
מתכוני התוכנית מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.