1 שוטפים את הבשר ומייבשים בנייר סופג. מעסים את הבשר עם פלפל שחור ומלח. מחממים את שמן הזית לחום גבוה במשך כ-5 דקות. מנמיכים את עוצמת החום ומטגנים את הבשר מכל צדדיו. מוציאים את הבשר מהמחבת לצלחת ההגשה ומניחים עליו 2 ענפי רוזמרין.
2 הרוטב: ניתן להשתמש במחבת של הבשר. את שמן הטיגון של הבשר שומרים בצד. קולפים את בצלי השאלוט ופורסים לפרוסות דקות מאוד. פורסים את השום הטיבטי לפרוסות.
3 משאירים את המחבת על חום נמוך, מוסיפים את החמאה, הבצל והשום, מטגנים קלות ומוסיפים את הפלפל השחור, המלח, הסוכר וכוס היין למשך כ-10-7 דקות.
4 מצמצמים את הרוטב. מוציאים את פרוסות השום ומניחים ליד הבשר. הרוטב מוגש לצד הבשר.
5 הניוקי: מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עם מלח עד לריכוך. מצננים במים קרים וקולפים. באמצעות שימוש במולין (מטחנת פירה) טוחנים את תפוחי האדמה. שמים בקערה נפרדת כוס קמח לפסטה, ביצה, את הפלפל והמלח. מערבבים את כל המצרכים עם תפוחי האדמה המרוסקים עד להגעה למרקם רך וחלק. מפזרים קצת קמח מעל הבצק המוכן, מכסים במגבת ומניחים לבצק לנוח כ-15 דקות.
6 מרתיחים סיר עם מים, מעט מלח וכפית חמאה. מרדדים את הבצק לעובי של חצי סנטימטר וחותכים למרובעים בגודל 3 על 3 ס"מ. מכניסים את הבצק החתוך לסיר. כאשר הניוקי צפים על פני המים, מוציאים אותם עם כף מסננת. במחבת מטגנים את הניוקי עם החמאה שנותרה, מפזרים קצת פלפל ומלח. מגישים לצד הבשר.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים