מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

פשטידת דלורית ובורגול

פשטידה עשירה וטעימה לילדים שכולה בריאות, ותעשה לגוף הקטן שלהם רק טוב

פשטידת דלורית ובורגול (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 3/4 כוס בורגול
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
  • 1 דלורית מגוררת (כ-500 גרם ברוטו, כ-350 גרם לאחר קילוף וניקוי). ניתן להחליף ב-350 גרם בטטה או גזר
  • חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל קצוץ
  • 1/3 כוס קמח מלא או קמח כוסמין
  • מלח ופלפל שחור
  • מעט קינמון (לפי הטעם)
  • מעט כמון (כרבע כפית)

אופן ההכנה:

1שופכים על הבורגול שתי כוסות מים רותחים ומכסים. מניחים ל-20 דקות ומסננים היטב.

2טורפים את הביצים בקערה גדולה. מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב עד שנוצר מרקם צמיגי.

3מוסיפים את הבורגול המסונן, הדלורית, הכוסברה והבצל ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח בהדרגה ותוך כדי בחישה ולבסוף את התבלינים. מערבבים.

4מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות עד שמשחים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il