אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגיות שוקולד שוקולד צ'יפס

יש 2 דברים שאנחנו יודעים בוודאות: אי אפשר להגיד לא לעוגיות, ואין דבר כזה יותר מדי שוקולד

|mako אוכל| פורסם20:46
עוגיות שוקולד שוקולד צ'יפס 1 (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
Rating:4.330reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (25 מנות):

  • 220 גרם שוקולד מריר בקוביות או במטבעות
  • 30 גרם חמאה
  • 1/4 כוס (35 גרם) קמח
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 2 ביצים בגודל L בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 150 גרם שוקולד מריר קצוץ לחתיכות או שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 175 מעלות.

2מניחים את השוקולד המריר והחמאה בקערה חסינת חום. ממיסים אותם במיקרוגל או על בן מארי עד שמקבלים תערובת חלקה. מצננים מעט.

2מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה קטנה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

3בקערת המיקסר, יחד עם בלון הקצפה מקציפים את הביצים עם הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. ממשיכים להקציף עוד 5 דקות נוספות. מורידים את המהירות לנמוכה, ומוסיפים את השוקולד המומס. ממשיכים להקציף עד שהשוקולד נטמע לחלוטין (במידת הצורך נעזרים במרית כדי לוודא שהתערובת אחידה). מוסיפים פנימה את תערובת הקמח ובעזרת המרית מקפלים עד שהקמח נספג כולו. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומקפלים אותו פנימה עד שהוא מתפזר באופן אחיד בבלילה.

4מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. בעזרת כף קפיצית לגלידה (או באמצעות 2 כפות רגילות) מניחים כמות של כף גדושה בכל פעם על גבי התבנית. מניחים במרווחים גדולים.

5אופים כ-9 דקות בלבד או עד שהעוגיות יציבות בשוליים ורכות במרכז. מצננים לחלוטין.

6העוגיות נשמרות עוד 3 ימים נוספים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il