1מטגנים בסיר גדול על להבה גבוהה את שומן הכבש עד שרוב השומן נמס. מוציאים את קוביות השומן המטוגנות ומשאירים את השומן המומס בסיר. מוסיפים לסיר את שמן הקנולה עד שיחד תתקבל שכבת שומן בגובה של כס"מ.
2מוסיפים לסיר את טבעות הבצל ומשחימים אותן היטב. מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים גם אותן. מוסיפים את הגזר, ראשי השום ומעט מהכמון ומערבבים בעדינות. מוסיפים מים כדי כיסוי התבשיל שבסיר, מרתיחים ומבשלים כעשרים דקות.
3מוסיפים לסיר את האורז. נזהרים שלא לערבב בין השכבות. מוסיפים מים עד כדי כיסוי האורז ועוד 2 מ"מ מעליו. מתבלים במעט פלפל שחור, שני חופנים קטנים של מלח ושארית הכמון. מערבבים את שכבת האורז והתבלינים בזהירות כדי להטמיע את התבלינים. נזהרים שלא לערבב יחד עם שכבת הבשר.
4מאדים על להבה גבוהה את המים שבסיר. לאחר שהנוזלים התאדו, למראית עין, מסדרים מעל האורז את הפלפלים החריפים. אוטמים היטב את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-40 דקות. את התבשיל המוכן ניתן להגיש בשתי צורות: האחת- שכבת אורז שעליה מסודרת שכבת הבשר. השנייה – לערבב את הבשר והאורז ולהגיש כך.
>> לכל מתכוני השבוע