
קציצות זוקיני של גרקו (קולוקיטוקפטדס)השם היווני הרשמי שלהן קצת שובר שיניים, אבל כל מה שאתם צריכים לדעת זה שמדובר בקציצות פשוטות וממכרות של זוקיני וגבינות, שתענוג לזלול ישירות מהמחבת, וגם מהמקרר ביום למחרת (בתנאי שיישאר משהו משהו, כן?)צביקי עשת|גרקו, מטבח יווני| פורסם23/01/2013:05 ![]() צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני |
המצרכים :ל-20 קציצות:
להגשה:
אופן ההכנה:1מגררים את הזוקיני/קישואים בפומפייה גסה (צריכות להתקבל כ-2 כוסות). מניחים במסננת וסחטים מנוזלים. 2מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים למעט הגבינות. 3מוסיפים את הגבינות, מערבבים שוב ומשאירים במקרר לכ-4 שעות. 4מחממים בסיר שמן לטיגון בעומק של כ-10 ס"מ (למי שיש מדחום לשמן, יש להביא את השמן לחום של 170-180 מעלות). לוקחים כף מהתערובת ובעזרת כף נוספת מורידים את העיסה לשמן הלוהט - הקציצה נוצרת מעצמה, וצפה מיד. כשהקציצה זהובה משני הצדדים מעבירים לנייר סופג. ממשיכים עד סיום התערובת. 5מגישים עם קערית יוגורט ומעליו מעט אורגו יבש ושמן זית לצד פלחי לימון. * שאריות ניתן לשמור במקרר, ולחמם ב-180-200 מעלות. קציצות זוקיני של גרקו|צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני* המתכון מתוך הספר "גרקו, מטבח יווני". ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |