אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

קציצות זוקיני של גרקו (קולוקיטוקפטדס)

השם היווני הרשמי שלהן קצת שובר שיניים, אבל כל מה שאתם צריכים לדעת זה שמדובר בקציצות פשוטות וממכרות של זוקיני וגבינות, שתענוג לזלול ישירות מהמחבת, וגם מהמקרר ביום למחרת (בתנאי שיישאר משהו משהו, כן?)

|גרקו, מטבח יווני| פורסם13:05
קציצות זוקיני של גרקו (צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני)
צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני
Rating:4.5258reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ל-20 קציצות:

  • 4 זוקיני בינוניים/5 קישואים
  • 1 בצל סגול בינוני, קצוץ
  • 1 שום כתושה
  • 3 כפות שמיר קצוץ
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 9 כפות קמח תופח
  • 1 ביצה
  • חצי כוס גבינת קפלוטירי/קשקבל מגוררת
  • חצי כוס גבינת פטה מגוררת
  • שמן לטיגון

להגשה:

  • יוגורט כבשים
  • מעט אורגנו יבש
  • שמן זית
  • פלחי לימון

אופן ההכנה:

1מגררים את הזוקיני/קישואים בפומפייה גסה (צריכות להתקבל כ-2 כוסות). מניחים במסננת וסחטים מנוזלים.

2מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים למעט הגבינות.

3מוסיפים את הגבינות, מערבבים שוב ומשאירים במקרר לכ-4 שעות.

4מחממים בסיר שמן לטיגון בעומק של כ-10 ס"מ (למי שיש מדחום לשמן, יש להביא את השמן לחום של 170-180 מעלות). לוקחים כף מהתערובת ובעזרת כף נוספת מורידים את העיסה לשמן הלוהט - הקציצה נוצרת מעצמה, וצפה מיד. כשהקציצה זהובה משני הצדדים מעבירים לנייר סופג. ממשיכים עד סיום התערובת.

5מגישים עם קערית יוגורט ומעליו מעט אורגו יבש ושמן זית לצד פלחי לימון.

* שאריות ניתן לשמור במקרר, ולחמם ב-180-200 מעלות.

קציצות זוקיני של גרקוקציצות זוקיני של גרקו|צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני

* המתכון מתוך הספר "גרקו, מטבח יווני".

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il