אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

סלק במילוי בשר של אהרוני

מבושל במיץ רימונים, מוגש עם סלט ריג'לה וצנוניות

|צו בישול| פורסם15:57
סלק (צילום: vnlit, Istock)
צילום: vnlit, Istock
Rating:4.822reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • סלקים טריים, בגדול בינוני אחיד
  • חצי ק"ג בשר בקר
  • רבע כוס שמן זית
  • חצי כוס בורגול מושרה
  • חצי בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • 1 פלפל ירוק חריף טרי, מנוקה וקצוץ
  • 1 כף גרם גרגירי כמון שלמים
  • 2 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי

לרוטב

  • 6 כוסות מרק עוף צח
  • שליש כוס תרכיז רימונים
  • שליש כוס מיץ לימון
  • שליש כוס סוכר
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי

להגשה:

  • צרור עלי אורוגולה (עלים קטנים)
  • 6 צנוניות גמדיות פרוסות דק

אופן ההכנה:

1קולפים את הסלקים, חותכים מהם את הרבע העליון ומרוקנים את פנים הסלק בעזרת כפית פריזאית. עד שמתקבלות "קעריות" סלק.

מתכונים לראש השנה

2הכנת המילוי: מערבבים בקערה את הבשר, בצל, שום, בורגול מושרה, מלח, פלפל, גרגרי הכמון והכוסברה הקצוצה. מערבבים פנימה את הביצים ומערבבים היטב.

3צרים מהתערובת קציצות עגולות וממלאים כל סלק בקציצת בשר כך שחלקה העליון יבלוט מעט מעל פני הסלק

4שמים את הסלקים הממולאים בסיר רחב בשכבה אחת.

5מוסיפים את הרוטב: מרק עוף צח, מיץ רימונים מרוכז, מיץ לימון, סוכר, ג'ינג'ר קצוץ מלח פלפל והמים.

6מביאים לרתיחה מנמיכים את האש מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי עד שהרוטב מסמיך ומזגג יפה את הסלקים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il