
פריקסהנכון אומרים שהצורך הוא אבי ההמצאה? אז את הפריקסה המשודרג הזה המציא רון יוחננוב (למזלנו!) כשגילה, באמצע ההכנות, שלא נותרה אף קופסת טונה במזווה. התוצאה: פריקסה אפילו טעים יותר מהרגיל, עם סלמון צלוי טרי![]() צילום: רון יוחננוב, mako אוכל |
המצרכים :לבצק הפריקסה (25 לחמניות ביס):
לדג:
עוד תוספות:
אופן ההכנה:1שמים את המלח בקערת המיקסר ועליו את הקמח (ומשפר האפייה), השמרים הסוכר. מתחילים ללוש ומוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה, רק עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את השמן והוודקה וממשיכים ללוש לפחות עוד 8 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומבריק שנפרד מהדפנות אבל נשאר דבוק בתחתית. מתפיחים שעה או עד להכפלת הנפח. 2יצירת הלחמניות: חותכים נייר אפייה לריבועים קטנים. במקום טונה - סלמון מפורק. פריקסה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל3מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה ומחלקים ל-25 חלקים של כ-60 גרם כל אחד. 4בעזרת מעט קמח מכדררים כל חתיכת בצק ללחמנייה (לחלופין אפשר לרדד את הבצק לעובי של כ-2 ס"מ ולקרוץ לחמניות בעזרת חותכן). מניחים כל לחמנייה על ריבוע של נייר אפייה ומתפיחים שוב כשעה. 5מחממים שמן עמוק לחום בינוני (155-160 מעלות) ומטגנים את הלחמניות עד הזהבה משני הצדדים. 6הדג: מחממים תנור ל-200 מעלות. פריקסה - כל המרכיבים|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל7מניחים את הסלמון על נייר אפייה וזולפים שמן זית ומיץ לימון. מתבלים במלח ופלפל, מסדרים את ענפי עשבי התיבול וצולים בתנור החם 18 דקות. 8מפוררים את הדג בכף עד לקבלת פתיתים שמזכירים טונה. 9ממלאים כל לחמנייה בדג ובשאר התוספות, ומגישים. רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |