
המצרכים :ל-12 בתבניות מאפינס גדולים או 24 בתבנית שקעים:
לעיטור:
כלים:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-190 מעלות ומכינים תבנית תנור שטוחה מרופדת בנייר אפייה. 2שוטפים את פיסות הדלעת ומניחים על גבי התבנית. מזלפים שמן זית, בוזקים מלח אטלנטי/גס ופלפל שחור גרוס גס ומעסים קלות את הדלעת. 3מכניסים לתנור ואופים במשך 45 דקות או עד שניתן לנעוץ מזלג בדלעת בקלות. מוציאים ומצננים עד שניתן לגעת בדלעת, כ-10 דקות. 4מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס מסיליקון או תבנית שקעים במעט שמן זית, בעזרת מברשת למשיחה. 5קולפים את הדלעת בעזרת סכין חדה ומעבירים למעבד מזון. 6מוסיפים 2 כפות שמן זית וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה. 7מוסיפים גבינה בולגרית, ביצים ועירית ומעבדים עד לקבלת מחית חלקה. 8בקערה קטנה מערבבים קוואקר, קמח ואבקת אפייה. מוסיפים לתערובת ומעבדים עד להִטמעות- ולא מעבר לכך. 9מתבלים במעט מאוד מלח (הזהרו בכמות, משום שהגבינה מאוד מלוחה) ומעט פלפל שחור גרוס גס. מעבדים עד לקבלת מחית חלקה. אם רוצים, טועמים ומתקנים תיבול. 10יוצקים את התערובת לתבנית עד 2/3 גובה השקעים, מפזרים זרעי דלעת בנדיבות ומכניסים לתנור. אופים במשך 45-50 דקות או עד שהפשטידות מוזהבות היטב/מושחמות קלות וקיסם הננעץ בהן יוצא יבש. מוציאים, מצננים מעט ומחלצים מהתבנית. משמנים שוב במעט שמן זית וממשיכים כך עם יתרת העיסה. מצננים במשך 10 דקות לפחות ומגישים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |