אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

קרפים עם שמנת, ליקר תפוזים ופירות יער

קרפ במרקם מושלם ואוורירי בליקר שכולו רומנטיקה. אל דאגה, גם הפעם לא פסחנו על הגשה קייצית ומרעננת

|מאסטר שף| פורסם21:00
קרפים עם שמנת, ליקר תפוזים ופירות יער (תמונת AVI: mako)
Rating:2.54reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

לקרפ:

  • 1 כוס קמח
  • 1 ביצה
  • ½ 1 כוס חלב
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף סוכר
  • ¼ כפית מלח

לרוטב הליקר:

  • 30 גרם חמאה
  • 7 כפות סוכר
  • מיץ מלימון אחד
  • ¼ כוס ליקר תפוזים

להגשה:

  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפיות סוכר
  • 1 כוס מלון חתוך לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

ערכים תזונתיים למתכון באדיבות מילון האוכל של ישראל

להכנת הקרפים:

1טורפים במטרפה ידנית את כל מרכיבי הקרפ עד לקבלת מרקם אחיד וחלק (דומה למרקם של בלילת פנקייקים).

במידה והתערובת מדי סמיכה ניתן לדלל אותה במעט חלב.

2באמצעות מצקת, יוצקים כף אחת מהבלילה לתוך מחבת בינוני ומפזרים על פני המחבת באופן אחיד. מבשלים על אש קטנה כדקה מכל צד. חוזרים על הפעולה עם שאר הבליליה ומניחים את הקרפים המוכנים בצד.

אופן הכנת הרוטב:

3ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את הסוכר ומערבבים.

4מוסיפים את מיץ הלימון והליקר ומבשלים לעוד כדקה.

אופן ההגשה:

5מקציפים את השמנת עם הסוכר עד למרקם קרמי קצפתי.

6טובלים את הקרפ ברוטב הליקר ומניחים בקערית.

7שמים על גבי הקרפ מספר כפות מקוביות המלון.

8מוסיפים מעל כף שמנת, מפזרים מעל עוד רוטב ליקר ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il