אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגת גבינת שמנת אפויה עם פירות

יש אנשים שמחכים כל השנה לשבועות רק בשביל עוגת גבינה מפנקת כזאת – פריכה, רוטטת, עטורה בכתר פירות. עכשיו רק נספר לכם שהיא אפילו לא מצריכה מיקסר, ומיד נשלח אתכם להשיג שסק טרי

|mako אוכל| פורסם07:30
עוגת גבינת שמנת אפויה בעיטור פירות העונה (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.4116reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לקלתית:

  • 250 גרם ביסקוויטים טחונים
  • 30 גרם (3 כפות) סוכר דמררה
  • 120 גרם חמאה מומסת

לבלילת עוגת הגבינה:

  • 800 גרם גבינת שמנת 25%
  • 200 מ"ל (גביע) שמנת חמוצה
  • 220 גרם (כוס ועוד 2 כפות) סוכר
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 30 גרם (3 כפות) קמח
  • 5 ביצים L, טרופות

לציפוי:

  • 400 מ"ל (2 גביעים) שמנת חמוצה
  • 30 גרם (3 כפות) סוכר

לעיטור:

  • מבחר פירות העונה

אופן ההכנה:

1מכינים את קלתית הפירורים: מחממים תנור ל-180 מעלות, לא במצב טורבו. משמנים ומרפדים תבנית 24 ס"מ בנייר אפייה. מערבבים יחד בקערה ביסקוויטים טחונים עם סוכר דמררה וחמאה מומסת ומהדקים היטב לתחתית ולדופנות התבנית. מעבירים בעדינות להקפאה ומקפיאים לחצי שעה.

2אופים את הקלתית 15 דקות להשחמה, ומצננים לטמפרטורת החדר.

>> כל המתכונים לשבועות

>> מתכונים לעוגות גבינה

3מכינים את בלילת עוגת הגבינה: מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות, עדיין ללא טורבו. מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הבלילה פרט לביצים. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי ערבוב, עד לקבלת בלילה חלקה.

4יוצקים את הבלילה בעדינות לקלתית הפירורים ואופים 65-70 דקות, עד שהעוגה יציבה למראה אך עדיין רוטטת מעט במרכז. מכבים את התנור ומצננים את העוגה בתנור הכבוי כרבע שעה.

>> עוד עוגות משגעות בבלוג של ענבל לביא –פיית העוגיות

5לציפוי: מערבבים שמנת חמוצה עם סוכר ומשטחים על העוגה. מניחים לעוגה להצטנן בתנור לחצי שעה נוספת ומעבירים לקירור למשך הלילה.

6מעטרים את העוגה בפירות טריים ומגישים.

תגיות:שבועות
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il