
פוקאצ'ה אוורירית עם שיבולת שועלפוקאצ'ה זהובה וקלה להכנה, עם שדרוג של תוספת בריאה. מאפה נהדר שיכול ללוות כל ארוחה![]() צילום: אסתי רותם, mako אוכל |
המצרכים :
לציפוי
אופן ההכנה:1מכניסים לקערת מערבל עם וו לישה את כל החומרים מלבד המים והמלח. מערבלים מעט עד שהתערובת אחידה. 2מוסיפים בהדרגה את המים עד שמתקבל בצק רטוב ודביק. מוסיפים את המלח ולשים במהירות בינונית 10 דקות. אל דאגה, הקוואקר סופח את המים והבצק יהפוך לנוח לעיבוד אחרי הלישה. 3אחרי 10 דקות, כשהבצק הפך רך ונעים למגע וכמעט אינו דביק, מעבירים אותו למשטח עבודה ולשים ידנית עוד דקה או שתיים. מחזירים לקערה לתפיחה של כ-30 דקות (תלוי בטמפרטורת החדר). 4מוציאים את האוויר מן הבצק ולשים מעט. מחלקים לשני כדורים. פותחים כל כדור לפוקאצ'ה מאורכת ומניחים בתבנית אפייה על גבי נייר אפייה מוברש בשמן זית. 5לציפוי: בקערית קטנה טורפים היטב שמן זית ומים עד שנוצר תחליב בהיר. מברישים את הפוקאצ'ות בתערובת ומפזרים מלח גס ועשבי תיבול. מניחים לחמש דקות. 6אופים בחום של 225 מעלות כעשר דקות, עד שהפוקאצ'ות זהובות. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! אסתי ידידיה היא בעלתסטודיו תופיניםלשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית וצלמת אוכל ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |