אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

סופגניות תמרים ותפוחים

מרגישים צורך להבריא את הסופגניות שלכם, אבל לא מוכנים לוותר על הטיגון? גם בשבילכם יש לנו משהו - ואם אתם גם טבעונים, זה בכלל יום המזל שלכם

|mako אוכל| פורסם07:48
סופגניות תמרים ותפוחים טבעוניות (צילום: גלי לופו אלטרץ, mako אוכל)
צילום: גלי לופו אלטרץ, mako אוכל
Rating:4.642reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

ל-20 סופגניות קטנות:

  • כוס קמח תופח
  • 6 תמרי מג'הול בינוניים
  • 2 קופסאות קטנות של רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר (בסך הכל 226 גרם)
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר קטן ועמוק את השמן לטיגון. טמפרטורת השמן צריכה להיות כ-160 מעלות – מכניסים ידית של כף עץ לשמן, ואם היא מעלה בועות קטנות סביבה, השמן מוכן.

2קוצצים את התמרים לחתיכות קטנות. אם הם קשים, כדאי להשרות אותם קודם במים רותחים כשתי דקות.

3מערבבים את התמרים בקערה עם הקמח, ומוודאים שהם לא נשארים דבוקים זה לזה. מוסיפים רסק תפוחים ומיץ לימון ומערבבים עד שהחומרים מתאחדים.

4נוטלים עם כפית מעט מהתערובת ומטילים לשמן החם בעזרת כפית נוספת. אם הסופגניות נדבקות לתחתית משחררים אותן בעדינות.

5מטגנים עד שהסופגניות משחימות יפה ומוציאים לנייר סופג. ממשיכים כך עד סוף התערובת. מווסתים את גובה הלהבה לפי הצורך, כדי שהשמן לא יישרף ולא יתקרר.

* אפשר לבזוק קינמון או מעט אבקת סוכר לפני ההגשה.

המתכון באדיבות גלי לופו אלטרץ, מחברת הספר "בישול טבעוני ישראלי".

>>לכל מתכוני הסופגניות

>>לכל מתכוני הלביבות

>>כל המתכונים שלנו לחנוכה

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il