אוכל
אוכל
חגים

סופגניות לוטוס

הנה גיוון שלא חשבתם עליו: סופגניות בציפוי קרם לוטוס, עם נוכחות של ממרח לוטוס גם בתוך הבצק. ריבה או שוקולד? זה הכי 2012

|לוטוס| פורסם15:03
סופגניות לוטוס (צילום: אנטולי מיכאלו, לוטוס)
צילום: אנטולי מיכאלו, לוטוס
Rating:2.128reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לסופגניות:

  • 1 כוס קמח (140 גרם)
  • חצי כוס מים קרים (120 מ”ל)
  • 1 כפית שמרית (שמרים טריים מפוררים, 10 גרם)
  • 2 כוסות קמח (280 גרם)
  • 3 ביצים
  • 3 כפות ממרח לוטוס
  • 1 כפית מחוקה של מלח (5 גרם)
  • 1/3 כוס סוכר (70 גרם)
  • 100 גרם חמאה או מרגרינה מומסת

לציפוי:

  • 1 צנצנת ממרח לוטוס
  • 3 כפות שמנת מתוקה או ריצ’
  • 6 עוגיות לוטוס מפוררות

אופן ההכנה:

1ממיסים את השמרים במים קרים. מוסיפים את כוס הקמח הראשונה ומערבבים כ-2 דקות במיקסר במהירות אטית עד לקבלת בצק דביק ואחיד. מכסים במגבת לחה ומתפיחים חצי שעה.

2מוסיפים את שאר הקמח, הביצים, ממרח הלוטוס, המלח והסוכר ולשים כ-8-7 דקות עם וו לישה במהירות אטית-בינונית.

3מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עוד כ-2 דקות, עד שהיא מתאחדת היטב בבצק. מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה.

4מעבירים למקרר לשעה (חשוב מאוד!).

5מוציאים את הבצק מן המקרר ומרדדים לעובי של 1 ס”מ. קורצים בעזרת כוס כ-30 עיגולים ומתפיחים כ-45 דקות.

6מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים את הסופגניות כ-3 דקות מכל צד. מעבירים לקערה עם נייר סופג.

7מכינים את הציפוי: מחממים מעט את ממרח הלוטוס ומוסיפים את השמנת המתוקה. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה. מצפים את הסופגניות ומפזרים מיד פירורי עוגיות לוטוס.

סטיילינג: מאיה לבנת הרוש

>> כל המתכונים לסופגניות
>> כל המתכונים ללביבות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il