
המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:1מרטיבים מעט את המצות, חותכים בזהירות רצועות ברוחב של 2 ס"מ (כמו סרגל של 12-15 ס"מ), ממשיכים באותו האופן עם שאר המצות ומסדרים אותן בזוגות. 2בכל זוג מצות מורחים על אחת הרצועות ממרח אגוזים בשכבה אחידה, מפזרים על צד המרוח את אגוזי הלוז הכתושים וסוגרים מעל עם הרצועה הנוספת (יוצרים סנדוויץ'). ממשיכים כך עם שאר המצות. 3מפדרים היטב את הסנדוויצ'ים מהמצות עם קורנפלור, נפטרים מהעודפים, ממשיכים לתערובת הביצים הטרופות ולאחר מכן לפירורי המצה. 4לאחר שמסיימים את מלאכת הציפוי, מחממים את שמן הקנולה בסיר. במקביל, ממיסים בסיר כפול עם מים (בן מארי) מעל להבה נמוכה את השוקולד והחלב. חוזרים לשמן כשהוא רותח אך לא יותר מידי, מטגנים את המצות המצופות עד לקבלת גוון זהוב בהיר. לאחר הטיגון מעבירים לצלחת עם בד ספיגה. 5מסדרים את המצות המטוגנות בצלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר בעזרת המסננת. 6מערבבים היטב את השוקולד המומס עם החלב, מעבירים לכלי הגשה קטן ועמוק ומגישים יחד עם המצות. * המתכון באדיבות השף אורן ירושלמי, השף הראשי של מסעדת סקאלה במלון היוקרה מצודת דוד בירושלים הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |