אוכל
אוכל
חגים

מצות במילוי קרם אגוזים בציפוי פריך לצד גאנאש שוקולד חם

קינוח מושלם לפסח: רצועות מצות במילוי מתוק של קרם אגוזים ואגוזי לוז, מטוגנות עם ציפוי פריך, מוגשות לצד רוטב שוקולד חם

|סקאלה| פורסם19:54
מצות במילוי קרם אגוזים בציפוי פריך לצד גאנאש שוקול (צילום: סקאלה)
צילום: סקאלה
Rating:510reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

  • 4 מצות רגילות ושלמות
  • ממרח אגוזים איכותי (לפי הצורך)
  • 1/4 כוס אגוזי לוז קלויים כתושים דק
  • 1 כוס קורנפלור
  • 2 ביצים טרופות עם כף מים קרים
  • פירורי מצה
  • 200 גרם שוקולד 55% מריר איכותי
  • 30 גרם חלב
  • 1 ליטר שמן קנולה לטיגון
  • סיר קטן ורחב
  • 1 כף גדולה ומחוררת
  • 1/4 כוס אבקת סוכר + מסננת קטנה דקה

אופן ההכנה:

1מרטיבים מעט את המצות, חותכים בזהירות רצועות ברוחב של 2 ס"מ (כמו סרגל של 12-15 ס"מ), ממשיכים באותו האופן עם שאר המצות ומסדרים אותן בזוגות.

2בכל זוג מצות מורחים על אחת הרצועות ממרח אגוזים בשכבה אחידה, מפזרים על צד המרוח את אגוזי הלוז הכתושים וסוגרים מעל עם הרצועה הנוספת (יוצרים סנדוויץ'). ממשיכים כך עם שאר המצות.

3מפדרים היטב את הסנדוויצ'ים מהמצות עם קורנפלור, נפטרים מהעודפים, ממשיכים לתערובת הביצים הטרופות ולאחר מכן לפירורי המצה.

4לאחר שמסיימים את מלאכת הציפוי, מחממים את שמן הקנולה בסיר. במקביל, ממיסים בסיר כפול עם מים (בן מארי) מעל להבה נמוכה את השוקולד והחלב. חוזרים לשמן כשהוא רותח אך לא יותר מידי, מטגנים את המצות המצופות עד לקבלת גוון זהוב בהיר. לאחר הטיגון מעבירים לצלחת עם בד ספיגה.

5מסדרים את המצות המטוגנות בצלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר בעזרת המסננת.

6מערבבים היטב את השוקולד המומס עם החלב, מעבירים לכלי הגשה קטן ועמוק ומגישים יחד עם המצות.

* המתכון באדיבות השף אורן ירושלמי, השף הראשי של מסעדת סקאלה במלון היוקרה מצודת דוד בירושלים

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il