אוכל
אוכל
חגים

לחם פירות יבשים של מיקי שמו

זהירות עם הפיצוחים - תשאירו מקום בבטן לדבר האמיתי: לחם ביתי רך וטוב עם צימוקים, משמשים ושיבולת שועל, היישר מהקונדיטוריה של מיקי שמו

|mako אוכל| פורסם14:36
לחם פירות יבשים (צילום: דן לב, mako אוכל)
צילום: דן לב, mako אוכל
Rating:4.425reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 1 כוס חלב
  • כוס ו-3/4 מים פושרים
  • 1/2 קובייה או 1/2 שקית של שמרים טריים
  • 1/2 כוס דבש או סירופ מייפל
  • 1/2 כוס קמח מלא
  • 4 וחצי כוסות קמח, רצוי ייעודי ללחם
  • 1/3 כוס סובין חיטה
  • 1/2 כוס שיבולת שועל
  • 1 כפית מלח
  • 3/4 כוס צימוקים
  • 3/4 כוס משמשים, חתוכים לקוביות

לציפוי:

  • מעט מים
  • 2 כוסות גרעינים או דגנים

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה חלב, מים פושרים, שמרים ודבש.

2במיקסר עם וו לישה מערבבים במהירות אטית קמח מלא, קמח לחם, סובין, שיבולת שועל ומלח. מוסיפים את הקערה עם השמרים והנוזלים ולשים כ-3 דקות במהירות אטית. מגבירים את המהירות לבינונית ולשים עוד כ-5 דקות. מנמיכים את המהירות שוב ומוסיפים את כל הפירות היבשים. לשים רק עד שהם מתפזרים היטב בבצק.

3מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומתפיחים כשעתיים בטמפרטורת המטבח. הבצק צריך להכפיל את נפחו.

4מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, יוצרים מכל אחד מהם כדור ומשאירים כ-15 דקות על שולחן העבודה מכוסה במגבת מטבח. לאחר מכן יוצרים את הצורה הסופית ומצפים בתערובת הגרעינים. מתפיחים כשעה.

5מחממים את התנור ל-200 מעלות. מכניסים את התבנית עם הלחם, ומתחתיה תבנית נוספת עם כוס מים חמים, ואופים כ-45 דקות עד שהלחם מעט שחום ויציב.

6מצננים היטב לפני שפורסים.

* אפשר ומומלץ להניח לבצק לנוח לילה במקרר. מניחים לו לתפוח בחוץ, מוציאים את האוויר, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

* ניתן להכין את הלחם בתבניות אינגליש קייק חד פעמיות.

>> באסה: מחירי הפירות היבשים הכפילו את עצמם מאז השנה שעברה

>> בואו להיות צרפתים לרגע:מתכון לרטטוימהיר וטעים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il