אוכל
אוכל
חגים

לביבות ארטישוק ירושלמי

מוגש קר או חם עם שמנת חמוצה או קרם פרש

|מסעדת "דלאל"| פורסם17:13
לביבות תפוחי אדמה (תמונת AVI: שיעור פרטי עם אהרוני)
תמונת AVI: שיעור פרטי עם אהרוני
Rating:3.611reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 4 שורשי ארטישוק ירושלמי מקולף ושטוף

  • 2 תפו"א מקולף ושטוף
  • 1 בצל לבן בינוני ומקולף
  • 2 גבעולי בצל ירוק שטופים
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית נענע קצוצה
  • 6 יח עלי סלרי קצוצים
  • 3 כפות כוסברה קצוצה
  • 2 יח שום כתוש
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפות פירורי לחם
  • חצי כפית כמון
  • 1כף שטוחה קארי
  • 2 ביצים שלמות טרופות
  • 1 כפית סויה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מחבת גדולה עם רבע כוס שמן מעורב ( זית ,סויה )

אופן ההכנה:

1מגרדים את תפוח האדמה והארטישוק ירושלמי על פומפייה בחלקה העבה, סוחטים את התערובת המגורדת ומעבירים לכלי עמוק וגדול.

2קוצצים דק את הבצל הלבן והירוק ומוסיפים את הבצלים, הפטרוזיליה, הכוסברה, הקמח, פירורי הלחם, הקארי ומלח ופלפל.

3טורפים מעט את הביצים ומוסיפים לתערובת יחד עם הסויה ומערבבים היטב.

4מחממים את השמן במחבת לחום בינוני.

5יוצרים בעזרת כף ערימת תערובת ומורידים לתוך השמן בעזרת כף שנייה ומשטחים מעט.

6מטגנים לצבע זהוב משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג.

7ניתן להגיש קר וחם ולשלוח לילדים לבית הספר. אפשר גם להגיש עם שמנת חמוצה או קרם פרש.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל מתכוני הלביבות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il