1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
מתכונים לראש השנה
2 מכניסים את העוף והקמח לשקית ומנערים לציפוי של העוף. מוציאים ומנערים את עודפי הקמח.
3 מחממים את השמן בסיר נמוך ורחב שיכול להיכנס לתנור, ומטגנים את העוף מכל צדדיו. מוציאים.
צלי עוף ביין, שלב הכיריים | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
4 לאותו סיר מכניסים את הבצל, ומטגנים 2 דקות.
5 מוסיפים את השזיפים, רסק העגבניות, התבלינים, המים והיין, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות ומורידים מהאש.
6 מעבירים את הסיר לתנור (ללא כיסוי) וצולים 40-35 דקות.
צלי עוף ביין, שלב התנור | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
7 מגישים עם אורז לבן.