אוכל
אוכל
חגים

סופגניות קלאסיות של פסקל פרץ-רובין

נכון, זה דורש הרבה עבודה, אבל אלוהים כמה שזה שווה את זה. סופגניות כמו של קונדיטוריה, ואפילו יותר

סופגניות במילוי ריבת תות (צילום: אבי כהן,  יחסי ציבור )
צילום: אבי כהן, יחסי ציבור
Rating:4.22308reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

ל-20 סופגניות קטנות:

  • 3 כוסות קמח, מנופה
  • 25 גרם שמרים טריים (שמרית, או חצי קובייה מפוררת)
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 3 כפות שמן
  • 2 כפיות קוניאק או ברנדי
  • 1 כפית קליפת תפוז או לימון מגוררת
  • בין שלושת רבעי כוס לכוס אחת של מים
  • שמן קנולה לטיגון

לעיטור והגשה:

  • חצי כוס ריבה אדומה
  • חצי כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

>> מתכונים לסופגניות

1מניחים את הקמח בקערת מערבל. מוסיפים שמרים וסוכר, מערבבים קלות ומוסיפים מלח.

2יוצרים גומה במרכז ומניחים בה ביצים, שמן, קוניאק וקליפת תפוז.

3מערבלים באיטיות ומוסיפים בהדרגה מים. לשים עד קבלת בצק אחיד הניתק מדפנות הקערה.

4מכסים ומשהים במקום חמים להתפחה כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

5מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1 ס"מ. קורצים עיגולים בכוס קטנה, מעצבים לכדורים ומשהים להתפחה במקום חמים כ-20 דקות, עד שהסופגניות מכפילות את נפחן.

6מחממים שמן לטיגון עמוק ומחליקים כמה סופגניות לשמן, כשצדן התפוח כלפי מטה (כך יתפחו מיד גם בצד התחתון). מכסים את הסיר ומטגנים כדקה. מסירים את המכסה, מטגנים דקה נוספת והופכים את הסופגנייה – לקבלת הפס הלבן מסביב.

7מוציאים לנייר סופג, ממלאים בריבה בעזרת מזרק או שק זילוף ובוזקים מעל אבקת סוכר.

>> מתכונים ללביבות

>> כל המתכונים לחנוכה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il