מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

דונאטס ללא גלוטן

בריא זה לאו דווקא פחות טעים: נסו את הסופגניות האפויות האלה בלי קמח חיטה בזיגוג שוקולד או סוכר וקינמון - ותראו בעצמכם

|לא חייבים גלוטן, הוצאת פן וידיעות ספרים| פורסם07:25
דונאטס ללא גלוטן (צילום: עודד מרום, לא חייבים גלוטן, הוצאת פן וידיעות ספרים)
צילום: עודד מרום, לא חייבים גלוטן, הוצאת פן וידיעות ספרים

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

הגרסה האפויה שלי בריאה יותר ולא נופלת בטעם בכל צורה שהיא מהסופגניות הרגילות. היא אמנם לא מטוגנת, אך בהחלט מענגת. ניתן להכין באופן עצמאי תערובת קמח לעוגות ועוגיות ללא גלוטן על ידי ערבוב בקערה של ½1 כוסות קמח אורז עם ½ כוס קמח טפיוקה ו-1/4 כפית קסנטאן גם.

אם אין לכם תבנית לדונאטס (להשיג בחנויות המתמחות), הצטיידו בשק זילוף ובצנתר עגול בקוטר 1 ס"מ, והזליפו טבעות בקוטר 6 ס"מ לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.

המצרכים (30 מנות):

  • תבנית שקעים לדונאטס של 6 יחידות
  • תרסיס שמן קנולה

לדונאטס:

  • 2 כוסות (480 מ"ל) חלב
  • 1 כפית חומץ תפוחים
  • 2 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 3 כוסות (360 גרם) תערובת קמחים לעוגות ועוגיות ללא גלוטן (מוכנה עצמאית, ראו הערה, או קנויה)
  • 1 כוס (120 גרם) קמח קונדיטור ללא גלוטן
  • 1 כוס (120 גרם) קמח תפוח אדמה
  • ½ כפית קסנטאן גאם
  • 1 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • אבקת סוכר, לקישוט

לזיגוג סוכר-קינמון:

  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף קינמון טחון
  • 2 כפות חמאה, מומסת

לזיגוג שוקולד:

  • 1/4 כוס (50 גרם) שוקולד צ'יפס
  • 25 גרם חמאה
  • 1 כפית מים חמים

תוספות לקישוט:

  • סוכריות צבעוניות
  • אגוזים קצוצים
  • קוקוס טחון
  • שערות חלבה

אופן ההכנה:

1מכינים את הדונאטס: מחממים את התנור ל-180 מעלות (חום בינוני). משמנים את התבנית בתרסיס שמן.

2מערבבים את החלב עם חומץ התפוחים. משהים לדקה ויוצקים לקערה גדולה.

3מוסיפים לתערובת החלב את הביצים, הסוכר והחמאה המומסת ומערבבים.

4בקערה אחרת, מערבבים את תערובת הקמח, קמח הקונדיטור, קמח תפוח האדמה, הקסנטאן גאם, אגוז המוסקט, הקינמון, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה והמלח.

5מוסיפים את תערובת הקמחים בהדרגה, 1/2 כוס בכל פעם, לקערה עם תערובת החלב. מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה, ללא גושים. משהים כ-15 דקות.

6מעבירים את הבלילה לשק זילוף עם צנתר עגול בקוטר 1 ס"מ. מזלפים את התערובת לשקעים שבתבנית. אופים בתנור החם 10-8 דקות, עד שהדונאטס מזהיבות. מוציאים ומצננים לחלוטין.

7מצפים את הדונאטס: בוזקים על הדונאטס הצוננים אבקת סוכר, או מצפים באחד הזיגוגים הבאים: לזיגוג סוכר-קינמון מערבבים בקערה קטנה ושטוחה את הסוכר, הקינמון והחמאה. טובלים את הדונאטס בתערובת הזיגוג. לזיגוג שוקולד מניחים בקערת זכוכית בינונית את השוקולד והחמאה. מחממים במיקרוגל בעוצמה מלאה 30 שניות ומערבבים. חוזרים על הפעולה עד שכל השוקולד והחמאה נמסים. מערבבים עם כף עץ לקבלת קרם (אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים כפית מים חמים). טובלים את הדונאטס בזיגוג ומפזרים מעל את התוספת הרצויה.

8מגישים או עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים – ללא הזיגוג - בשקיות ואקום.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

שפית עינת מזורלמדה בבית הספר הקולינרי היוקרתי לקולינריה בריאה, The Natural Gourmet Institute שבניו יורק. מתמחה באפייה ובבישול בריא.

>> כל המתכונים לסופגניות
>> כל המתכונים ללביבות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il