אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

סלט בורגול, כרובית ופלפלים קלויים

הסלט הזה עשיר בירקות ומתוגבר בבורגול, ואלה הופכים אותו לארוחה שהיא לא רק סופר בריאה – היא גם ממש משביעה

סלט בורגול, כרובית ופלפלים קלויים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.7118reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 2 פלפלים קלויים חתוכים לקוביות
  • 1/2 כרובית מפורקת לפרחים
  • שמן זית
  • מלח
  • 3/4 כוס בורגול דק
  • 100 גרם פטה עיזים 5% (לא חובה)
  • חופן עלי כוסברה קצוצים
  • 2 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
  • עלי נענע מ-2 גבעולים, קצוצים
  • מיץ מאחד עד אחד וחצי לימונים

אופן ההכנה:

1קולים את הפלפלים: ניתן לחרוך את הפלפלים בעודם שלמים על להבה ישירה או לחתוך לרבעים, לנקות מגרעינים, לשים על תבנית תנור כשהקליפה כלפי מעלה ולקלות בתנור שחומם לחום בינוני-גבוה 180-200 מעלות עד שהקליפה משחירה ונפרדת מגוף הפלפל.

2מניחים בקערה ומכסים בניילון נצמד. משהים למשך כ-15 דקות, קולפים בקלות וחותכים לקוביות.

3צולים את הכרובית: מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים, מערבבים בקערה עם מעט שמן זית ומלח גס.

4אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות.

5מזליפים מעט שמן זית והופכים את הכרובית. ממשיכים בצליה כ-10 דקות נוספות, עד שהכרובית מזהיבה.

6מכינים את הבורגול: מניחים את הבורגול בסיר (לא על האש), שמים כף שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים היטב.

7מוזגים מעל 2 כוסות מים רותחים ומכסים. ממתינים כ-20 דקות עד שכל המים נספגו, מאווררים ומערבבים.

8מרכבים את הסלט: בקערה מערבבים את כל המרכיבים, מתבלים ומגישים.

ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו דניס מאודה עם זוקיני ועגבניות שרי
>> כל המתכונים לסופגניות
>> כל המתכונים ללביבות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il