אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

לביבות כתומות אפויות לכבוד החנוכה

יש גם אפשרות לצלוח את החג הזה בלי לתפוח כסופגנייה: הנה לביבות מתקתקות מבטטות, תפוחי אדמה, גזר ודלורית, שמכילות כל אחת רק 80 קלוריות

|mako אוכל| פורסם07:47
לביבות כתומות אפויות דלות קלוריות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.582reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (15 מנות):

  • 1 בטטה קלופה
  • 1 תפוח אדמה קלוף
  • 1 גזר
  • 1 דלורית קלופה ונקיה (או 2 גזרים)
  • 1 שן שום
  • 1בצל קצוץ (או חופן עירית קצוצה)
  • 3 ביצים
  • ½ כפית מלח
  • ½ כוס קמח מלא

אופן ההכנה:

1חותכים את הירקות ומאדים במים עד ריכוך (אבל לא יותר מידי).

2מכניסים למעבד מזון וטוחנים.

3מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים עד שיתקבל מרקם אוורירי.

4מניחים 10 דקות לספיגת טעמים.

5יוצרים לביבות ומניחים על נייר אפיה בתבנית לתנור.

6אופים 20 דקות בחום של 200 מעלות, הופכים ואופים עוד 10 דקות.

* כל לביבה כוללת 80 קק"ל.

* נועה דורון-פנוש היא דיאטנית ברשתסטודיו Cסניף דיזנגוף

הכנה: אורה רוטנברג, שף הבית של סטודיו C

>> בשבוע שעבר הכנו פסטה ברוטב פטריות בלי שמנת

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לסופגניות
>> כל המתכונים ללביבות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il