לעוגיות האלו, שמקורן איטלקי, התוודעתי לפני כמה שנים. מדובר בעוגיות שקל מאוד להכין. הן נטולות גלוטן, פרווה, ומעל הכל – טעימות ביותר. מאז שהכרתי אותן אלו עוגיות הפסח הקבועות שלנו, ומכיוון שהן ממש מוצלחות אני מכינה אותן גם במשך השנה. מדובר בעוגיות אגוזים, במקרה הזה משקדים, שניתן להמיר חלק מהם באגוזים אחרים כמו פיסטוק או אגוזי לוז טחונים דק ולקבל עוגיות שונות לחלוטין בטעמן. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות. מערבבים היטב את השקדים הטחונים והסוכר (אם טוחנים את השקדים בבית, מומלץ לטחון אותם יחד עם הסוכר). השקדים הטחונים. מתפקדים גם כקמח וגם כשמן | צילום: חן שוקרון, mako אוכל2 מוסיפים את החלבונים ואת תמצית השקדים ומערבבים היטב לקבלת עיסה לחה. יוצרים מהעיסה כדורים בקוטר של כ-2.5 ס"מ. שמים את אבקת הסוכר בקערית ומגלגלים בתוכה את כדורי הבצק. אם מתקבלת עיסה דביקה מדי שקשה ליצור ממנה כדורים - ניתן לעבוד עם ידיים לחות או לחלופין "לקמח" את הידיים באבקת סוכר. 3 מניחים את עיגולי הבצק באופן מרווח בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אופים 10-12 דקות, רק עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. לאחר האפייה העוגית נסדקות ומתרחבות. אתן מוזמנות להישאר גם אחרי פסח! | צילום: חן שוקרון, mako אוכל* העוגיות נשמרות עוד 3 ימים נוספים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה. בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי |