המצרכים (5 מנות):
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מסירים את הכובעים (החלק העליון של הפלפלים), משאירים אותם בצד ומנקים את הפלפלים מגרעינים. 2 בקערת ערבוב מערבבים היטב את כל המרכיבים, כולל התבלינים והקינואה, עד לקבלת תערובת אחידה.
3 ממלאים כל פלפל בתערובת (לא לדחוס - פשוט למלא, כך מתקבל מילוי אוורירי) עד מלוא הגובה, סוגרים כל פלפל בכובע שלו ומכניסים לסיר עם מעט שמן, בכמות שתספיק כדי למנוע מהפלפלים להישרף.
4 חותכים את מרכיבי הרוטב לקוביות גדולות, ואת שיני השום מנקבים במזלג אך משאירים שלמות.
5 ממלאים את הסיר בציר הירקות עד לגובה פני הפלפלים, כך שלא ייכנסו מים לתוכם.
6 מבשלים על אש בינונית עד להתרככות מלאה. מומלץ לכסות ולהשאיר פתח קטן כדי שהמים לא יגלשו.
7 מגישים חם עם כף או שתיים יוגורמה על כל פלפל, יחד עם מעט מהנוזלים והירקות שבושלו.
* ניתן להשיג את מוצרי המחלבה במעדנייה בבית יצחק,www.hamachlava.co.il
|