אוכל
אוכל
מתכונים ללא גלוטן

סופגניות ללא גלוטן וללא סוכר

רגישים לגלוטן? מהיום גם אתם יכולים לחגוג חנוכה כהלכתו

|מכון אברהמסון| פורסם14:30
סופגניות של בן עמי (יח``צ: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
יח``צ: דניאל לילה, יחסי ציבור
Rating:4.147reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 1 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 2 כוות קמח טפיוקה
  • 1 כוס קמח אורז
  • 1 כוס קורנפלור
  • 2 כפיות קסאנטן גאם
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • 2 כפיות גואר גאם
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 ביצים
  • 2 מכלי אשל או יוגורט
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1 כוס כמו סוכר
  • גרד לימון
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערת מיקסר את הקמחים, אבקת האפייה, כמו סוכר, קסאנטן גאם, סודה לשתייה וגואר גאם.

2במקביל טורפים בקערה עמוקה את היוגורט, הביצים והחמאה.

3מוסיפים את המרכיבים היבשים לרטובים בהדרגה ותוך כדי ערבוב, עד לקבלת בצק אחיד. מכסים ונותנים לו לנוח חצי שעה במקרר.

4מרדדים בזהירות את הבצק על משטח מקומח לגובה של 1 ס"מ.

5חותכים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומטגנים בשמן עמוק חם משני הצדדים.

6מעבירים לנייר סופג, ומפזגרים שבבי קוקוס או מזריקים ריבה ללא סוכר.

* המתכון מתוך הספר "טעמים בריאים: מתכונים חופשיים מסוכר וגלוטן"

>> הנה עוד מתכונים ללא גלוטן

>> לכל מתכוני הסופגניות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il