
קאפקייקס פרג ושוקולד ללא גלוטןעוגות אישיות עשירות וטעימות עם שילוב קטלני של פרג ושוקולד. אפשר להכין אותן מראש: שומרים את הקאפקייקס עד שלושה ימים בכלי אטום, ואת הציפוי בכלי סגור במקרר כשבועעינת מזור בקר|לא חייבים גלוטן, הוצאת פן וידיעות ספרים| פורסם10/03/1411:59 ![]() צילום: עודד מרום, מתוך הספר "לא חייבים גלוטן- סודות האפייה והבישול הבריא" בהוצאת ידיעות אחרונות ופן |
המצרכים (12 מנות):לקאפקייקס:
לציפוי וניל:
לשימון:
אופן ההכנה:1מכינים את הקאפקייקס: מחממים את התנור ל-175 מעלות (חום בינוני). משמנים את התבנית עם תרסיס שמן או מרפדים בעטרות נייר. 2מניחים את השוקולד בקערה חסינת אש וממסים במיקרוגל בעוצמה גבוהה, במרווחי זמן של 30 שניות, עד שכל השוקולד נמס לחלוטין. 3במיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את הקמחים, הקסנטאן גאם ואבקת האפייה במהירות נמוכה במשך 2 דקות. 4בקערה אחרת, מערבבים את הביצים, השמן, הדבש, החלב ותמצית הווניל לבלילה נוזלית חלקה. 5מוסיפים את תערובת הביצים לקערה עם הקמחים וממשיכים לערבב 3 דקות. מוסיפים את השוקולד המומס והפרג ומערבבים כדקה עד לקבלת בלילה אחידה. 6יוצקים את הבלילה לשקעים בתבנית, עד 3/4 מגובהם. אופים בתנור החם כ-20 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז המאפים יוצא כמעט יבש עם מעט פירורים עליו. מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת צינון לפני הציפוי. 7מכינים את הציפוי: במיקסר חשמלי, מערבלים את החמאה עד שהיא רכה מאוד. מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר ותמצית הווניל ומערבלים לקרם אחיד. אם הציפוי נוקשה וקשה למריחה, אפשר להוסיף כף חלב או מים. 8מצפים את הקאפקייקס בציפוי הווניל. מקשטים בסוכריות צבעוניות ומגישים. שפית עינת מזורלמדה בבית הספר הקולינרי היוקרתי לקולינריה בריאה, The Natural Gourmet Institute שבניו יורק. מתמחה באפייה ובבישול בריא. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |