אוכל
אוכל

בלינצ'ס סלמון ופטריות

גם מתכון שממש כיף להכין עם הילדים, וגם מנה טעימה שתגרום לכולם ללקק את האצבעות? קנינו

|mako אוכל| פורסם06:35
בלינצ'ס עם סלמון (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.431reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (18 מנות):

לבלינצ'ס

  • 4 ביצים גודל L
  • כוס וחצי קמח
  • כוס וחצי חלב
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • חמאה לטיגון

למילוי:

  • מעט שמן זית, לטיגון
  • בצל סגול גדול, קצוץ דק
  • 3 פטריות פורטובלו, קצוצות
  • סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות
  • 2 קופסאות סלמון מעושן (אפשר להחליף בטונה)
  • 2 ביצים קשות, קצוצות גס
  • מלח

לרוטב:

  • 350 מ"ל יוגורט
  • 1 כף מיונז
  • 1 כף עירית או שמיר קצוצים

אופן ההכנה:

1מערבבים היטב את כל חומרי הבלילה חוץ מהחמאה, עד שמתקבלת תערובת שהיא לא נוזלית ולא סמיכה מדי.

2מחממים מחבת עם מעט חמאה. יוצקים מהבלילה בעזרת מצקת ומטגנים משני הצדדים. מוציאים לצלחת וממשיכים לטגן עד שמסיימים את הבלילה.

3במחבת נפרדת מטגנים את הבצל כ-3 דקות. מוסיפים את הפטריות, מטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות נוספות ומוסיפים את הסלמון.

4מסננים את הנוזלים, מתבלים ומוסיפים את הביצים הקשות. מערבבים היטב.

5פורשים את אחד הבלינצ'ס על צלחת, ומניחים בשליש התחתון כפית גדושה של מילוי. מקפלים את החלק התחתון של הבלינצ'ס כך שיכסה את המילוי, וסוגרים את שתי הכנפיים משני הצדדים. מגלגלים, ומחזירים לטיגון קצר במחבת משומנת בחמאה.

6חוזרים על הפעולה עם כל שאר הבלינצ'ס.

7מערבבים את כל חומרי הרוטב עד לקבלת מרקם אחיד, ומגישים עם הבלינצ'ס.

* מתעצלים להכין בלינצ'ס? אפשר גם לקנות אותם מוכנים, ורק למלא לבד. אף אחד לא ישים לב.

בקרו בבלוג של אינס שילת ואפיק -תיק אוכל

ספרו לנו מה מנת הטונה האהובה עליכם, ואולי תוכלו לזכות בפרס

>> בשבוע שעבר הכנו לחמניות עם טונה וגאודה

>> והנה לחמניות חמאה ורוזמרין יפות תואר ומראה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il