
המצרכים (8 מנות):
לתיבול הסלמון
לרוטב הלקס
אופן ההכנה:אופן הכבישה, להכין כ – 48 שעות לפני ההגשה:1. מערבבים את הסוכר והמלח גס. 2. מפזרים על מגש כשלושת רבעי מתערובת המלח והסוכר ומניחים את פילה הסלמון כשהחלק עם העור מונח למטה. 3. מכסים את הדג בשארית התערובת של המלח והסוכר. 4. מניחים במקרר למשך 35 שעות. 5לאחר 35 שעות מוציאים מהמקרר, שוטפים במים ומורידים את העור בעזרת סכין. 6מערבבים את חומרי התיבול ומתבלים את הסלמון. משרים את פילה הסלמון כשעה עם התיבול ולאחר מכן פורסים לרוחב. להכנת הרוטב: 7בסיר קטן שמים סוכר חום, חומץ, אבקת חרדל וזרעי שומר ומחממים עד שהסוכר נמס. 8מורידים מהאש ומוסיפים את יתר החומרים חוץ מהשמיר, ומערבבים. 9כשהרוטב מתקרר מוסיפים את השמיר הטרי הקצוץ. להגשה: 10מניחים את פילה הדג הפרוס בצלחת. 11בעזרת כף מפזרים את הרוטב לכל האורך. מומלץ להגיש עם לחם או קרקרים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |