אוכל
אוכל
דגים

סלמון גראב לקס

מנה ראשונה אלגנטית לארוחת החג: פילה סלמון טרי וכבוש ברוטב מתקתק

|קייטרינג ZED| פורסם08:20
סלמון גראב לקס (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
צילום: דן פרץ, יחסי ציבור
Rating:3.923reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (8 מנות):

  • פילה סלמון טרי ונקי

  • 2 ק"ג סוכר
  • 3 ק"ג מלח גס

לתיבול הסלמון

  • 5 כפות שמן זית איכותי

  • 2 כפות גרגירי כוסברה יבשה וקצוצה
  • 6 כפות שמיר טרי קצוץ דק
  • 1 כף פלפל שחור גרוס גס

לרוטב הלקס

  • 1/4 כוס סוכר חום

  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • 1/2 כפית אבקת חרדל (אפשר במקום להוסיף כפית חרדל דיז'ון חזק)
  • 1/2 כפית זרעי שומר קצוץ
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 1/3 כוס שמן רגיל
  • 1/4 כוס שמיר קצוץ טרי
  • מלח
  • פלפל לבן

אופן ההכנה:

אופן הכבישה, להכין כ – 48 שעות לפני ההגשה:1. מערבבים את הסוכר והמלח גס. 2. מפזרים על מגש כשלושת רבעי מתערובת המלח והסוכר ומניחים את פילה הסלמון כשהחלק עם העור מונח למטה. 3. מכסים את הדג בשארית התערובת של המלח והסוכר. 4. מניחים במקרר למשך 35 שעות.

5לאחר 35 שעות מוציאים מהמקרר, שוטפים במים ומורידים את העור בעזרת סכין.

6מערבבים את חומרי התיבול ומתבלים את הסלמון. משרים את פילה הסלמון כשעה עם התיבול ולאחר מכן פורסים לרוחב.

להכנת הרוטב:

7בסיר קטן שמים סוכר חום, חומץ, אבקת חרדל וזרעי שומר ומחממים עד שהסוכר נמס.

8מורידים מהאש ומוסיפים את יתר החומרים חוץ מהשמיר, ומערבבים.

9כשהרוטב מתקרר מוסיפים את השמיר הטרי הקצוץ.

להגשה:

10מניחים את פילה הדג הפרוס בצלחת.

11בעזרת כף מפזרים את הרוטב לכל האורך. מומלץ להגיש עם לחם או קרקרים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il