אוכל
אוכל
דגים

פילה אמנון בנוסח מרוקאי על מצע גרגירי חומוס

סמדי בומבה מגישה מנה פשוטה וטעימה להפליא המשלבת בין חמיצות, חריפות ומתיקות

|7 מנות ל-7 ימים| פורסם20:36
פילה אמנון
Rating:4.6574reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 4 דגי פילה אמנון שהושרו שעה לפחות במי לימון
  • חבילת כוסברה קצוצה
  • ראש שום קלוף
  • חצי חבילת חומוס לאחר השרייה
  • 2 עגבניות חתוכות לפרוסות
  • גמבה חתוכה לרצועות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • חצי לימון - חתוך לפרוסות (ללא הקליפה)
  • פלפל חריף אדום חתוך גס
  • כפית סוכר
  • חצי כוס שמן
  • 2 כפות פפריקה אדומה
  • כפית כורכום
  • כף מרק עוף
  • 1/4 ליטר מים רותחים

אופן ההכנה:

1שמים בתחתית סיר את גרגירי החומוס, מעליהם עגבניות פרוסות. מפזרים מעט סוכר מעל.

2מוסיפים לסיר גמבה, חתיכות פלפל חריף, שיני שום שלמות וחצי חבילת כוסברה.

3ממלאים בסיר מים עד כיסוי הרכיבים, מפזרים את פרוסות הלימון ומתבלים בכפית כורכום, 2 כפות פפריקה (איכותית, לא אבקה), כף מרק עוף, רסק עגבניות וחצי כוס שמן.

5שמים בסיר את המים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים בערך 20 דקות.

6מניחים את הדגים בסיר במשך 7 דקות.

7מוזגים רוטב מהסיר על הדג בעזרת כף כך שהרוטב יכסה את הדג.

8מוסיפים את הכוסברה שנשארה ומפזרים מעל הדגים. מנערים את הסיר ומבשלים עוד 10 דקות בלבד (להוסיף מלח במידה וצריך).

>> והנה המתכונים שלכם לכל הימים בשבוע

//www.mako.co.il/food-daily-recipe

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il