עוגת גבינה קרה ברוטב פירות יעראויש, כמה שהיא מגרה, היפהפייה הזאת. והכיף הכי גדול: אפילו לא צריך להפעיל תנור. מעט זמן הכנה, הרבה זמן במקרר - ויש לכם את זה
חן שוקרון
| mako אוכל
| פורסם 21/05/14 15:15
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
|
המצרכים :לבסיס (תבנית עגולה 24 ס"מ):
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבסיס: מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומניחים שקף לעוגות בדופן הפנימית של התבנית (לא חובה, השקף מסייע למראה חלק ואחיד של דופנות העוגה, ואפשר להשיג אותו בחנויות המתמחות). 2 מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויטים, השקדים הטחונים והחמאה המומסת לתערובת לחה. מהדקים את התערובת בשכבה אחידה בבסיס התבנית ומעבירים למקרר בזמן שמכינים את המלית. 3 מכינים את מלית הגבינה: טורפים היטב בקערה את הגבינות והאינסטנט פודינג. מוסיפים את מיץ הלימון ותמצית הווניל ומערבבים היטב. בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינות, בכל פעם 1/3 מכמות הקצפת, עד לקבלת בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה על הבסיס ומיישרים את פניה בעזרת מרית מדורגת. מעבירים לקירור למשך לילה שלם. 4 מכינים את הציפוי: מביאים לרתיחה בסיר קטן את פירות היער, הסוכר והמים עד שהתערובת מבעבעת והסוכר נמס לחלוטין. מבשלים עוד דקה-שתיים ומסירים מהאש. מצננים לחלוטין. ניתן לטחון את התערובת (או מחצית ממנה) בבלנדר מוט או להשאיר אותה כפי שהיא. יוצקים את הציפוי על העוגה הקרה. * לפני ההגשה מומלץ להעביר את העוגה לשעה למקפיא. ההקפאה מסייעת לחילוץ קל שלה מהתבנית ומהשקף. * אחרי ההפשרה העוגה נשמרת עד 4 ימים בקירור. >> והנה מתכון לעוגת גבינה פירורים מעולה |