טארט פילו עם שוקולד לבן ויוגורטהעוגה הזו מגיעה אליכם בדיוק בזמן שמתחילים לחסל שאריות חמץ: זה הרגע להוציא ממעמקי המקפיא את דפי הפילו, ובמחי כמה פעולות פשוטות להפוך אותם לטארט לבן וחגיגי שמלמעלה הוא רך וחלבי ומלמטה פריך ופציח
ענבל לביא
| mako אוכל
| פורסם 15/03/18 10:57
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
|
המצרכים :
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה קטנה סוכר וקינמון. 2 פותחים את הפילו על משטח העבודה, מברישים עלה בחמאה מומסת, מפזרים מעל כפית מתערובת הסוכר והקינמון, משטחים בתבנית פאי 24 ס"מ משומנת ודוחסים פנימה את הקצוות. 3 חוזרים על הפעולה עם יתרת העלים, מהדקים אותם מעט לדפנות ולתחתית ומנקבים את התחתית במזלג. >> עוד מתכונים נהדרים מחכים לכם בבלוג של ענבל - פיית העוגיות 4 אופים את הקלתית 18-20 דקות להשחמה יפה, ומוציאים מהתנור. אם היא תפחה מעט - מועכים אותה בעזרת מזלג או כף. מצננים היטב. 5 ממיסים את השוקולד הלבן בסיר המונח על גבי סיר נוסף ובו מים רותחים (בן מארי), מוסיפים קורט מלח ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר. 6 שמים את היוגורט בקערה, ומוסיפים את השוקולד המומס בהדרגה תוך טריפה, עד לקבלת תערובת חלקה. 7 יוצקים את תערובת השוקולד לתוך הקלתית ומעבירים לקירור לכמה שעות להתייצבות. 8 מעטרים את הטארט בתערובת אגוזים ומגישים. |