אוכל
אוכל

בורקס מלאווח וגבינות

הבורקס הכי מהיר בעיר, שמכינים מעלה של מלאווח וממלאים בגבינות וזיתים. מילה שלנו, מעולם לא הוכנה ארוחה כל כך טעימה בזמן כה קצר

|mako אוכל| פורסם06:29
בורקס מלאווח וגבינות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.496reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (16 מנות):

  • 4 יחידות מלאווח (בקוטר 20 ס"מ)
  • 250 גרם גבינת פטה, עדיף מחלב עזים, מפוררת
  • חופן זיתים מגולענים, ירוקים או שחורים, חתוכים לטבעות
  • 150 גרם גבינה כחושה
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 ביצה, טרופה
  • להגשה: רסק מעגבניות טריות

אופן ההכנה:

1מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומשמנים אותו.

2. מניחים עלה מלאווח על נייר האפייה וממתינים כשתי דקות, שיפשיר מעט ויהיה נוח לעבודה.

3. מפזרים על המלאווחבאחידותאת גבינת הפטה והזיתים,ובעזרת כפית מוסיפים שכבה אחידה של הגבינה הכחושה. בוזקים מעט אורגנו מיובש.

4. מגלגלים את המלאווח לרולדה וחותכים לרוחב ל-4 שבלולים.מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהסגירה פונה למטה.

5. חוזרים על התהליך עם שלושת עלי המלאווח שנותרו.

6.פוחסיםמעטאת השבלולים בתבנית בעזרת כף היד.מברישים בביצה הטרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15 דקות, או עד שהבורקס מזהיב משני הצדדים.

7. מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר מעט ומגישים עם רסק מעגבניות טריות.

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס בצל וגבינות הורסים

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il