קוצצים את הבצל, וחותכים מראש את הפלפלים לרצועות ואת הקבנוסים.
ממיסים מרגרינה בסיר רחב ושטוח, מכניסים את הבצל ומטגנים כשהמכסה סגור עד שהבצל ישקיף (5 דקות בערך).
מוסיפים את הפלפלים ומתבלים בהרבה פפריקה מלח ופלפל ונותנים להם להיטגן גם בערך 5 דקות עד שיתרככו מעט.
מוסיפים את הקבנוסים לסיר ומטגנים קלות.
מוסיפים את רסק העגבניות ואת המיץ של הכרוב הכבוש לסיר ומערבבים עד שנוצר רוטב. אם הרוטב סמיך מדיי אפשר להוסיף מים ולתקן תיבול לפי הטעם. לא להתבייש עם הפפריקה! זה גולאש!
אחרי שהפלפלים רכים מאוד אפשר להוסיף את הכרוב עצמו. נותנים לסיר לעמוד קצת כדיי שכל הטעמים יתערבבו וזהו.
מומלץ להגיש עם בצקניות הונגריות ליד (נוקדלי):
כוס קמח, 2 ביצים, 3-4 כפות מים, כפית מלח וכף שמן.
מערבבים את החומרים יחד עד שנוצר בצק נוזלי יחסית.
מטפטפים לסיר עם מים רותחים דרך פומפיה או מכשיר להכנת שפצלה/נוקדלי עד שהנוקדלי צפים למעלה.